Propozycja na szybkie danie- makaron z tuńczykiem.

składniki:
- 200 g makaronu
- puszka tuńczyka
- sok z połówki cytryny
- skórka otarta z cytryny
- oliwa
- 4 ząbki czosnku
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Makaron ugotuj al dente.
- Na patelni zeszklij pokrojony czosnek. Przełóż do naczynia, a na tej samej oliwie podsmaż skórkę z cytryny.
- Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, tuńczyka, czosnek, sok z cytryny.
- Delikatnie wymieszaj, duś 2 minuty.
- Połącz z makaronem przed podaniem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














