
Smak malin zyskuje dodatkowych walorów dzięki marynowaniu w białym słodkim winie
przepis z kuchni: francuskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
500 g malin
3/4 szklanki słodkiego białego wina (najlepiej z winogron muszkatowych)
4 łyżki bitej śmeiatny
4 listki melisy
przyrządzanie:
Maliny oczyścić przebrać. Podzielić na cztery porcje i nałożyć do pucharków na desery (lub szerokich kileliszków do szampana). Każdą porcję zalać do 3/4 wysokości winem. Udekorować bitą śmietaną i melisą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













