Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Biała kiełbasa obsmażana w miodzie

Biała kiełbasa obsmażana w miodzie

Sałatka z serem pleśniowym i zielonym groszkiem

Sałatka z serem pleśniowym i zielonym groszkiem

Kremowy omlet z łososiem

Kremowy omlet z łososiem

Filety z kurczaka i sera żółtego

Filety z kurczaka i sera żółtego

Ciasteczka musli

Ciasteczka musli

Banany w cieście kokosowym

Banany w cieście kokosowym

Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana

POMARAŃCZE- 8 przepisów na słodkości, dania główne i napoje

POMARAŃCZE- 8 przepisów na słodkości, dania główne i napoje

Sałatka z tuńczyka z pomarańczami

Sałatka z tuńczyka z pomarańczami

Polędwiczki meksykańskie

Polędwiczki meksykańskie

Czy jedzenie LODÓW w zimie szkodzi zdrowiu?

Czy jedzenie LODÓW w zimie szkodzi zdrowiu?

10 najpopularniejszych przepisów na www.PalceLizac.pl w LISTOPADZIE!

10 najpopularniejszych przepisów na www.PalceLizac.pl w LISTOPADZIE!

Aromatyczny gulasz z warzywami

Aromatyczny gulasz z warzywami

Klasyczne pierniczki świąteczne-prosta receptura

Klasyczne pierniczki świąteczne-prosta receptura

8 inspiracji na dekorowanie tortu urodzinowego

8 inspiracji na dekorowanie tortu urodzinowego

5 pysznych sałatek z MAKARONEM

5 pysznych sałatek z MAKARONEM

Mango jak wybrać i przygotować

Ilekroć widzisz mango w sklepie, masz ochotę je włożyć do koszyka? Jednak nie wiesz co z nim zrobić i, czy to mango jest dobrej jakości. Od teraz wybór mango nie będzie dla ciebie problemem i dowiesz się co możesz przygotować z tego owocu.

  1. Jakie mango wybrać

Często w sklepach znajdziemy zielone mango, które nie jest jeszcze dojrzałe. Takie mango nie nadaje się jeszcze do spożycia. Warto więc wybierać mango, które ma już pomarańczową i czerwoną skórkę. Jednak musisz je szybko wykorzystać, ponieważ po krótkim czasie może nie być już dobre. W takim razie, jeśli chcesz szybko spożyć mango, najlepiej wybierać te dojrzałe. Jednak jeśli nie masz jeszcze pomysłu co zrobić z tym owocem, możesz kupić lekki niedojrzałe i dać sobie czas sobie i jemu.

  1. Co zrobić z mango

Jeśli chcesz zjeść mango same, nie ma problemu. Wystarczy delikatnie naciąć skórkę mango, przekroić je na pół i wybierać jego kawałki. Jeśli jest dojrzałe, miąższ powinien lekki odchodzić od skórki. Możesz również zjeść je w czekoladzie lub dodać do ciasta.