Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Mango jak wybrać i przygotować

Ilekroć widzisz mango w sklepie, masz ochotę je włożyć do koszyka? Jednak nie wiesz co z nim zrobić i, czy to mango jest dobrej jakości. Od teraz wybór mango nie będzie dla ciebie problemem i dowiesz się co możesz przygotować z tego owocu.

  1. Jakie mango wybrać

Często w sklepach znajdziemy zielone mango, które nie jest jeszcze dojrzałe. Takie mango nie nadaje się jeszcze do spożycia. Warto więc wybierać mango, które ma już pomarańczową i czerwoną skórkę. Jednak musisz je szybko wykorzystać, ponieważ po krótkim czasie może nie być już dobre. W takim razie, jeśli chcesz szybko spożyć mango, najlepiej wybierać te dojrzałe. Jednak jeśli nie masz jeszcze pomysłu co zrobić z tym owocem, możesz kupić lekki niedojrzałe i dać sobie czas sobie i jemu.

  1. Co zrobić z mango

Jeśli chcesz zjeść mango same, nie ma problemu. Wystarczy delikatnie naciąć skórkę mango, przekroić je na pół i wybierać jego kawałki. Jeśli jest dojrzałe, miąższ powinien lekki odchodzić od skórki. Możesz również zjeść je w czekoladzie lub dodać do ciasta.