Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Fantazyjny i niebanalny tort urodzinowy – 10 inspiracji

Fantazyjny i niebanalny tort urodzinowy – 10 inspiracji

10 produktów spożywczych, które zawierają najwięcej WAPNIA

10 produktów spożywczych, które zawierają najwięcej WAPNIA

Sorbet pomarańczowy z mascarpone- idealny dla dzieci

Sorbet pomarańczowy z mascarpone- idealny dla dzieci

Powidło ze śliwek i fig- babciny przepis

Powidło ze śliwek i fig- babciny przepis

Domowe masło piernikowe- francuski przysmak śniadaniowy

Domowe masło piernikowe- francuski przysmak śniadaniowy

Masło cynamonowe – idealne do tostów i naleśników

Masło cynamonowe – idealne do tostów i naleśników

Guawa, gujawa, gruszla- co co za owoc? Ciekawostki i wartość odżywcza

Guawa, gujawa, gruszla- co co za owoc? Ciekawostki i wartość odżywcza

10 produktów spożywczych o najwyższej zawartości witaminy C

10 produktów spożywczych o najwyższej zawartości witaminy C

Buraczki na ciepło- babciny przepis

Buraczki na ciepło- babciny przepis

Prosta sałatka z cukinii do słoików

Prosta sałatka z cukinii do słoików

Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z dzikiej róży

10 produktów spożywczych o wysokiej zawartości witaminy A

10 produktów spożywczych o wysokiej zawartości witaminy A

4 przepisy na słodkie przekąski, które zrobisz w mniej niż 40 minut!

4 przepisy na słodkie przekąski, które zrobisz w mniej niż 40 minut!

Ucierane ciasto śliwkowe z cynamonem- wychodzi każdemu

Ucierane ciasto śliwkowe z cynamonem- wychodzi każdemu

4 typy śniadań, które tuczą, a są bezwartościowe!

4 typy śniadań, które tuczą, a są bezwartościowe!

Te napoje zawierają sporo cukru! Unikaj ich jak możesz!

Te napoje zawierają sporo cukru! Unikaj ich jak możesz!

Maca – jak jej używać w kuchni

Istnieje wiele wartościowych produktów, o których nawet nie słyszeliśmy. A są one bogate w witaminy i minerały i mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jednym z takich produktów jest Maca, która rośnie nawet do 4000 metrów nad poziomem morza. Mimo trudnych warunków, Maca jest bardzo wartościowym produktem, który warto wprowadzić do swojej diety. Sprawdź jak używać jej w kuchni

Możemy ją stosować na różne sposoby. W zależności od tego w jakiej formie ją kupimy. Mamy do wyboru cały korzeń, proszek i tabletki. Jeśli wybieramy korzeń, to możemy kroić go na plasterki i wrzucać do herbaty, szklanki przegotowanej wody, czy zupy. Tak samo możemy stosować korzeń sproszkowany. Maca może być stosowana do każdego rodzaju potraw.

Ma ona korzenny, intensywny smak, dlatego warto ją łączyć z daniami składającymi się z wielu składników. Dzięki temu jej charakterystyczny smak zostanie trochę stłumiony. Sposób podawania Macy zależy od nas. Jest ona produktem uniwersalnym, który możemy łączyć z napojami i złożonymi daniami.