Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Maca – jak jej używać w kuchni

Istnieje wiele wartościowych produktów, o których nawet nie słyszeliśmy. A są one bogate w witaminy i minerały i mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jednym z takich produktów jest Maca, która rośnie nawet do 4000 metrów nad poziomem morza. Mimo trudnych warunków, Maca jest bardzo wartościowym produktem, który warto wprowadzić do swojej diety. Sprawdź jak używać jej w kuchni

Możemy ją stosować na różne sposoby. W zależności od tego w jakiej formie ją kupimy. Mamy do wyboru cały korzeń, proszek i tabletki. Jeśli wybieramy korzeń, to możemy kroić go na plasterki i wrzucać do herbaty, szklanki przegotowanej wody, czy zupy. Tak samo możemy stosować korzeń sproszkowany. Maca może być stosowana do każdego rodzaju potraw.

Ma ona korzenny, intensywny smak, dlatego warto ją łączyć z daniami składającymi się z wielu składników. Dzięki temu jej charakterystyczny smak zostanie trochę stłumiony. Sposób podawania Macy zależy od nas. Jest ona produktem uniwersalnym, który możemy łączyć z napojami i złożonymi daniami.