Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wieprzowina na słodko-kwaśno

Wieprzowina na słodko-kwaśno

Sos orzechowy słodko- kwaśny

Sos orzechowy słodko- kwaśny

Szaszłyki z trawą cytrynową

Szaszłyki z trawą cytrynową

Dip a ananasa i curry

Dip a ananasa i curry

Szaszłyki z krewetek

Szaszłyki z krewetek

Wołowina z cebulą

Wołowina z cebulą

Kotleciki z salsą

Kotleciki z salsą

8 przepisów na jesienne słodkości

8 przepisów na jesienne słodkości

Muffinki z owczym serem

Muffinki z owczym serem

Sola z warzywami

Sola z warzywami

Paella z kurczakiem, owocami morza i chorizo

Paella z kurczakiem, owocami morza i chorizo

Pieczony schab z szynką

Pieczony schab z szynką

Królik z cebulą

Królik z cebulą

Sałatka paprykowa

Sałatka paprykowa

Gazpacho z grzankami

Gazpacho z grzankami

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Maca – jak jej używać w kuchni

Istnieje wiele wartościowych produktów, o których nawet nie słyszeliśmy. A są one bogate w witaminy i minerały i mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jednym z takich produktów jest Maca, która rośnie nawet do 4000 metrów nad poziomem morza. Mimo trudnych warunków, Maca jest bardzo wartościowym produktem, który warto wprowadzić do swojej diety. Sprawdź jak używać jej w kuchni

Możemy ją stosować na różne sposoby. W zależności od tego w jakiej formie ją kupimy. Mamy do wyboru cały korzeń, proszek i tabletki. Jeśli wybieramy korzeń, to możemy kroić go na plasterki i wrzucać do herbaty, szklanki przegotowanej wody, czy zupy. Tak samo możemy stosować korzeń sproszkowany. Maca może być stosowana do każdego rodzaju potraw.

Ma ona korzenny, intensywny smak, dlatego warto ją łączyć z daniami składającymi się z wielu składników. Dzięki temu jej charakterystyczny smak zostanie trochę stłumiony. Sposób podawania Macy zależy od nas. Jest ona produktem uniwersalnym, który możemy łączyć z napojami i złożonymi daniami.