Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

Jak szybko ugotować fasolę?

Jak szybko ugotować fasolę?

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

Maca – jak jej używać w kuchni

Istnieje wiele wartościowych produktów, o których nawet nie słyszeliśmy. A są one bogate w witaminy i minerały i mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jednym z takich produktów jest Maca, która rośnie nawet do 4000 metrów nad poziomem morza. Mimo trudnych warunków, Maca jest bardzo wartościowym produktem, który warto wprowadzić do swojej diety. Sprawdź jak używać jej w kuchni

Możemy ją stosować na różne sposoby. W zależności od tego w jakiej formie ją kupimy. Mamy do wyboru cały korzeń, proszek i tabletki. Jeśli wybieramy korzeń, to możemy kroić go na plasterki i wrzucać do herbaty, szklanki przegotowanej wody, czy zupy. Tak samo możemy stosować korzeń sproszkowany. Maca może być stosowana do każdego rodzaju potraw.

Ma ona korzenny, intensywny smak, dlatego warto ją łączyć z daniami składającymi się z wielu składników. Dzięki temu jej charakterystyczny smak zostanie trochę stłumiony. Sposób podawania Macy zależy od nas. Jest ona produktem uniwersalnym, który możemy łączyć z napojami i złożonymi daniami.