Cebulki marynowane są smaczne i chrupiące. Koszt ich zrobienia to grosze, i są zdrowsze od tych sklepowych.
składniki:
1 kg drobnych cebulek
Zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1 łyżka soli
2 łyżki cukru2 liście laurowe
4 ziela angielskie
gorczyca
przyrządzanie:
- 1.
- Cebulki obieramy i myjemy. Gotujemy zalewę.
- 2.
- Dokładnie umyć i wyparzyć słoiki.
- 3.
- Na dno słoików wrzucamy kilka ziaren gorczycy. Wrzucamy cebulki, pamiętając by zostawić 2cm wolnego miejsca od nakrętki. Na wierzch dajemy kilka ziaren gorczycy.
- 4.
- Zalewamy ciepłą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















