Istnieje kilka sposobów przetwarzania owców i warzyw. Oto ciekawostki na temat marynowania.
- To chyba najpopularniejszy sposób przygotowania przetworów. Marynujemy warzywa (przeważnie ogórki, patisony) i owoce (gruszki, śliwki, jabłka). Marynaty dość długo zachowują świeżość. Ale po otwarciu słoika należy szybko je zjeść, gdyż łatwo się psują. Właściwy smak marynaty osiągają po 2-3 tygodniach przechowywania.
CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















