Pełnowartościowe smarowidło. Można go również dodać do smoothie lub lodów. Oto masło z migdałów.

składniki: 
- 400 g migdałów niełuskanych
- (opcjonalnie) kilka kropel ekstraktu z wanilii
przyrządzanie:
Migdały podsmażyć na suchej patelni.
Ostudzone migdały wsypać do blendera (lub innego robota mielącego) i mielić tak długo aż zrobi się masło.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














