składniki:
- 25 dag mąki tortowej
- 10 dag cukru pudru
- 10 dag masła
- łyżka miodu
- łyżka mleka
- jajko
- łyżeczka sody
- 10 dag cukru
- pół kostki masła
- łyżka mleka
- 2 łyżeczki miodu
- 30 dag orzechów włoskich
- mleko kondensowane
przyrządzanie:
- Ciasto zagnieć i wyłóż nim dwie formy. Do garnka wsyp orzechy, dodaj cukier, masło, miód i mleko.
- Gotuj 10 minut.
- Gorące wlej na jeden z placków. Piecz oba około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Wystudzone przełóż ugotowanym mlekiem skondensowanym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















