Planujesz grilla a nie wiesz czym tu zabłysnąć wśród znajomych? Wypróbuj przepis na medaliony z ryb pieczone na grillu. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 4 dzwonka grubości 3 cm (łosoś, jesiotr)
- 4 łyżki oliwy
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
- 4 gałązki rozmarynu
Przygotowanie:
Dzwonka opłukać, usunąć kawałki kręgosłupa i ości, odcisnąć tłuste końce i zwinąć je do środka. Medaliony spiąć szpilką lub wykałaczką i osolić. Sok z cytryny wymieszać z pieprzem, oliwą i posmarować medaliony. Rybę odstawić na 30 minut.
Z folii aluminiowej wyciąć kawałki nieco większe niż medaliony. Rozłożyć je na grillu, na nich rybę, a na rybie gałązki rozmarynu. Posmarować rybę marynatą z soku cytrynowego i oliwy. Piec 7 minut z obu stron, smarując marynatą. Podawać z masłem aromatycznym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













