Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Meksykańska quritto – quesadilla z kurczakiem

Ale Meksyk! Koniecznie spróbujcie naszego przepisu na quesadille z kurczakiem. Z pewnością Wam zasmakują. My się w nich zakochaliśmy.

food-1284268_960_720

składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • Połowa małej żółtej słodkiej papryki
  • Połowa małej czerwonej słodkiej papryki
  • 300 gram sera cheddar
  • 1 czerwona cebula średniej wielkości
  • 6 tortilli kukurydzianych
  • 1 papryczka jalapeno

przyrządzanie:

Pierś z kurczaka solimy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i obsmażamy w całości na patelni aż się zrumieni na złocisty kolor. Zdejmujemy z patelni i odkładamy do wystygnięcia.
Kroimy w kosteczkę paprykę, cebulę w piórka a ostrą papryczkę w okrągłe plasterki. Ser cheddar ucieramy na grubych oczkach tarki a kolendrę szatkujemy. Następnie ostudzonego już kurczaka kroimy na plasterki.

Rozkładamy tortillę, posypujemy startym serem. Układamy na nim plasterki kurczaka. Układamy cebulę. Posypujemy resztą składników, papryka słodka, jalapeno.

Całość ponownie posypujemy serem.

Przykrywamy drugą tortillą.
Na patelnię wylewamy łyżkę oliwy i rozgrzewamy. Na oliwę kładziemy tortillę i podpiekamy aż ładnie się z rumieni i ser się rozpuści.

Zdejmujemy z patelni i kroimy na trójkąty.

 

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy