Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Indycze udka w sosie pieczarkowym

Indycze udka w sosie pieczarkowym

Tradycyjna zupa gulaszowa

Tradycyjna zupa gulaszowa

Sztuka mięsa z sosem szczypiorkowym

Sztuka mięsa z sosem szczypiorkowym

Sos chrzanowy z borówkami

Sos chrzanowy z borówkami

Łosoś z sosem bazyliowym

Łosoś z sosem bazyliowym

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki

Wykwintna sałatka

Wykwintna sałatka

Tatar z wołowiny

Tatar z wołowiny

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Pierś kurczaka z serem

Pierś kurczaka z serem

Pierś z kurczaka a’la placki ziemniaczane

Pierś z kurczaka a’la placki ziemniaczane

Zapiekanka z kurczakiem i imbirem

Zapiekanka z kurczakiem i imbirem

Pasta szpinakowa

Pasta szpinakowa

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym

Placuszki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

Placuszki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

MINI PIZZA ZE SZPINAKIEM

Pyszna, apetycznie wyglądająca i bardzo sycąca przekąska. Idealna na kolację, obiad czy przekąskę. Sprawdzą się też na wszelkich imprezach.

food-1666162_960_720

składniki:

  • 100 g szpinaku
  • 150 g - 200 g sera koziego w roladzie
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 średnia biała cebula, pokrojona w malutką kosteczkę
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 szklanka śmietanki kremowej 30% lub 36%
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • świeże zioła, np. 2 - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, oregano lub tymianku

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!