Aromatyczny kurczak z miodową nutką.

składniki:
- 2 udka
- natka pietruszki
- 2 łyżki miodu
- łyżka musztardy
- łyżka musztardy francuskiej
- łyżka octu winnego
- łyżka oleju
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Udka natnij tak aby powstały 3 równe cięcia. Wymieszaj składniki glazury, dopraw przyprawami.
- Glazurą wysmaruj udka, wstaw do lodówki na min. godzinę.
- Wstaw do piekarnika na 40 minut nagrzanego do temp. 220 stopni C. Polewaj nadmiarem marynaty.
- Zrumienione, chrupiące udka posyp natką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














