Aromatyczna marynata do skrzydełek na bazie miodu i papryki. Tak nasmarowane mięso jest soczyste i rozpływa się w ustach. Proporcje podane na 1 kg skrzydełek.

składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki sosu sojowego lub magi
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka papryki słodkiej z proszku
przyrządzanie:
- czosnek przeciśnij przez praskę
- wszystkie składniki połącz razem i odstaw na 10 minut
- po tym czasie, wysmaruj marynatą skrzydełka i odstaw do lodówki na godzinę
- po tym czasie nadają się do pieczenia, grillowania, decyzja należy do ciebie
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














