Młoda kapusta podana z pomidorami. Przepis tradycyjny, zawsze wychodzi!

składniki:
- główka młodej kapusty
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- ocet winy
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Kapustę pokrój w wąskie paseczki
- Zalej wodą i ugotuj. Gotową odcedź
- W głębokim rondlu zeszklij na maśle drobno posiekaną cebulę
- Dodaj kapustę i pokrojone na kawałki pomidory
- Dopraw solą, pieprzem do smaku
- Duś pod przykryciem, aż kapusta zmięknie
- Na koniec dodaj łyżeczkę octu winnego
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














