Mocno czekoladowe muffinki z dowolnymi, mrożonymi owocami. Posmakują każdemu! 
 

składniki: 
- tabliczka czekolady
 - pół kostki masła
 - 1,5 szklanki mleka
 - 3 jaja
 - 300 g mąki
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - szklanka cukru
 - 2 garście dowolnych, mrożonych owoców
 
przyrządzanie:
- Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
 - Dodajemy masełko, mieszamy,składniki mają się połączyć i rozpuścić
 - Odstawiamy z palnika i wlewamy mleko. Dodajemy jajka i ciągle mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
 - Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem.
 - Mokre składniki łączymy z suchymi.
 - Mieszamy delikatnie, nie miksujemy. Dodajemy dowolne owoce i raz tylko mieszamy
 - Przelewamy do papilotek
 - Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach
 - Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy pudrem
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














