Mocno czekoladowe muffinki z dowolnymi, mrożonymi owocami. Posmakują każdemu!
składniki:
- tabliczka czekolady
- pół kostki masła
- 1,5 szklanki mleka
- 3 jaja
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka cukru
- 2 garście dowolnych, mrożonych owoców
przyrządzanie:
- Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
- Dodajemy masełko, mieszamy,składniki mają się połączyć i rozpuścić
- Odstawiamy z palnika i wlewamy mleko. Dodajemy jajka i ciągle mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
- Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem.
- Mokre składniki łączymy z suchymi.
- Mieszamy delikatnie, nie miksujemy. Dodajemy dowolne owoce i raz tylko mieszamy
- Przelewamy do papilotek
- Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach
- Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy pudrem