Pełne zdrowych składników a wciąż smaczne - muffiny czekoladowe z bananami i karobem.
składniki:
- 3 średnie banany
- 1 jajko
- 1,5 łyżki karobu
- 150 ml mleka
- 150 g czekolady
- 300 g mąki pszennej
- 150 ml oleju
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
przyrządzanie:
- Banany pokrój na kawałki,zmiksuj razem z olejem i mlekiem.
- Do masy wbij 1 całe jajko i wymieszaj.
- Czekoladę pokrój na mniejsze kawałki lub zetrzyj na tarce.
- W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia,sodę, karob, cukier oraz czekoladę.
- Do suchych składników wlej masę bananową i wymieszaj.
- Ciasto przełóż do papilotek i piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.