Pełne błonnika otręby owsiane. Idealne na szybkie śniadanie! Wraz z rodzynkami tworzą bardzo zgrany duet!
składniki:
- 2 szklanki otrąb
- 1 szklanka mąki
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- pół szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka rodzynek
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki oleju
przyrządzanie:
- Jajka dobrze wymieszać z cukrem, cynamonem, kardamonem i cukrem waniliowym. Dodać mleko i olej.
- W drugiej misce połączyć mąkę i proszek do pieczenia, otręby
- Wlać do tych składników jajka z cukrami. Lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Dokładnie wymieszać.
- Mufinnkowe ciasto przelewamy do odpowiednich foremek
- Pieczemy 20 min w piekarniku ustawionym na 180 stopni