Pełne błonnika otręby owsiane. Idealne na szybkie śniadanie! Wraz z rodzynkami tworzą bardzo zgrany duet!

składniki:
- 2 szklanki otrąb
- 1 szklanka mąki
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- pół szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka rodzynek
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki oleju
przyrządzanie:
- Jajka dobrze wymieszać z cukrem, cynamonem, kardamonem i cukrem waniliowym. Dodać mleko i olej.
- W drugiej misce połączyć mąkę i proszek do pieczenia, otręby
- Wlać do tych składników jajka z cukrami. Lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Dokładnie wymieszać.
- Mufinnkowe ciasto przelewamy do odpowiednich foremek
- Pieczemy 20 min w piekarniku ustawionym na 180 stopni
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














