Czekoladoholicy go pochłoną w całości, nieprzekonani do czekoladowych deserów - pokochają! Przedstawiamy prosty przepis na przepyszny mus czekoladowy. Niebo w gębie...

składniki:
- 10 dag czekolady deserowej
- szklanka naturalnego jogurtu
- 10 dag serka mascarpone
- 1/2 szklanki kremówki
- 5 łyżek cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 3 łyżki koniaku
przyrządzanie:
- Czekoladę deserową rozpuść na parze, a gdy lekko przestygnie, ubij mikserem z jogurtem naturalnym, serkiem mascarpone, cukrem i koniakiem.
- Żelatynę namocz w małej ilości wody i rozpuść na parze. Gdy lekko przestygnie, dodaj do czekolady.
- Na koniec połącz z ubitą kremówką. Masę przełóż do foremek i wstaw do lodówki na 3 godziny.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe