Jeśli masz jeszcze zeszłosezonowe owoce w swojej zamrażalce, koniecznie przygotuj je do wykonania tego musu. Bardzo orzeźwiający, a do tego naładowany dobrocią - witaminami. Zobacz, jak zrobić taki mus.

składniki:
- jagody 0,5 kg
- Śmietana 30%, 0,5 litra
- miód
- żelatyna, 1,5 łyżki
- orzechy
- woda kokosowa
- daktyl
przyrządzanie:
Około 5 godzin przed zrobieniem musu namocz daktyla i orzechy w wodzie.
Mieszankę z malin, jagód, aronii i borówek rozmrozić i zmiksować. Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach wody, śmietanę ubić. Mieszankę dodać do śmietany razem z jagodami i miodem, a następnie wymieszać. Dodać wiórka kokosowe, odrobinę wody kokosowej, namoczone orzechy i daktyla. Rozłożyć na porcje i zostawić do stężenia w lodówce.Przed podaniem można udekorować orzechami i kokosem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














