Jeśli masz jeszcze zeszłosezonowe owoce w swojej zamrażalce, koniecznie przygotuj je do wykonania tego musu. Bardzo orzeźwiający, a do tego naładowany dobrocią - witaminami. Zobacz, jak zrobić taki mus.
składniki:
- jagody 0,5 kg
- Śmietana 30%, 0,5 litra
- miód
- żelatyna, 1,5 łyżki
- orzechy
- woda kokosowa
- daktyl
przyrządzanie:
Około 5 godzin przed zrobieniem musu namocz daktyla i orzechy w wodzie.
Mieszankę z malin, jagód, aronii i borówek rozmrozić i zmiksować. Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach wody, śmietanę ubić. Mieszankę dodać do śmietany razem z jagodami i miodem, a następnie wymieszać. Dodać wiórka kokosowe, odrobinę wody kokosowej, namoczone orzechy i daktyla. Rozłożyć na porcje i zostawić do stężenia w lodówce.Przed podaniem można udekorować orzechami i kokosem.