Ciekawa przekąska z porcją mięsa.

składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 30-40 dag mięsa mielonego
- papryka
- cebula
- 30 dag pieczarek
- białko
- łyżka oleju
przyrządzanie:
- Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Podsmaż na łyżce oleju, dodaj mięso mielone i przypraw według uznania.
- Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w kosteczkę. Wszystko włóż razem do rondla i smaż, aż odparuje woda.
- Na koniec przełóż do mięsa i wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia.
- Zimnym nadzieniem nafaszeruj ciasto, zwiń roladę i sklej końce. Posmaruj białkiem
- Piecz w 200 stopniach C około 15 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














