Idealna przekąska, kolacja, a nawet alternatywa jednego z dań wigilijnych. Mamy najlepszy przepis. Spróbujesz?
składniki:
- 200 g łososia surowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/3 łyżeczki startego imbiru
- 1/2 łyżeczki wasabi
przyrządzanie:
- Łososia posiekać na desce, dodać sos sojowy, starty imbir i wasabi, znów posiekać.
- Włożyć do 2 miseczek wysmarowanych olejem roślinnym a następnie wyłożyć na 2 talerze. Pośrodku zrobić dołek i umieścić w nim żółtko.
- Udekorować szczypiorkiem, kiełkami lub sezamem i podawać z limonką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














