Masło orzechowe to idealny dodatek do ciast. W tym połączeniu smakuje idealnie. Jeśli lubisz posmaruj je ulubioną masą i posyp orzechami. Będzie kalorycznie ale pysznie.
składniki:
Składniki (śr.20cm)
140g mąki pszennej
140g miękkiej margaryny
100g cukru
2 jajka
100g masła orzechowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Miksujemy margarynę z jajkami i cukrem. Następnie powoli dodajemy mąkę z proszkiem i masło orzechowe. Miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy.
- Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę.
- Pieczemy ok.40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180st C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















