Bezmięsny przepis na faszerowaną paprykę. To tanie danie, które posmakuje każdemu. Robi się praktycznie samo, zdecydowanie jest warte zachodu!

składniki:
- szklanka ugotowanej kaszy pęczak
- 1 cebula
- 1 marchewka
- pół pora
- zielenina
- 4 ząbki czosnku
- 4 duże papryki
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- opakowanie sera feta
przyrządzanie:
- Papryki dokładnie umyj, odetnij im główki tak aby powstała przykrywka, usuń środek papryk
- Kasze powinny być ugotowane i wystudzone
- Zajmij się farszem
- Obierz warzywa
- Pokrój cebulę, czosnek, ser feta,pora,marchewkę
- Posiekaj na drobną kosteczkę
- Obie kasze wrzuć na patelnię, dodaj łyżkę masła, warzywa i zacznij podsmażać.
- Podsmaż tylko do połączenia się składników po czym dodaj ser feta, przyprawy jakie lubisz.
- Wymieszaj dokładnie i już
- Teraz papryki wypełniamy farszem i na każdą nakładamy wcześniej odciętą górną część.
- Upiecz je w 160 stopniach ok 30 minutek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














