Bezmięsny przepis na faszerowaną paprykę. To tanie danie, które posmakuje każdemu. Robi się praktycznie samo, zdecydowanie jest warte zachodu!
składniki:
- szklanka ugotowanej kaszy pęczak
- 1 cebula
- 1 marchewka
- pół pora
- zielenina
- 4 ząbki czosnku
- 4 duże papryki
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- opakowanie sera feta
przyrządzanie:
- Papryki dokładnie umyj, odetnij im główki tak aby powstała przykrywka, usuń środek papryk
- Kasze powinny być ugotowane i wystudzone
- Zajmij się farszem
- Obierz warzywa
- Pokrój cebulę, czosnek, ser feta,pora,marchewkę
- Posiekaj na drobną kosteczkę
- Obie kasze wrzuć na patelnię, dodaj łyżkę masła, warzywa i zacznij podsmażać.
- Podsmaż tylko do połączenia się składników po czym dodaj ser feta, przyprawy jakie lubisz.
- Wymieszaj dokładnie i już
- Teraz papryki wypełniamy farszem i na każdą nakładamy wcześniej odciętą górną część.
- Upiecz je w 160 stopniach ok 30 minutek.