Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najprostszy przepis na SAŁATKĘ CEZAR

Najprostszy i najpyszniejszy przepis na sałatkę Cezar. 

składniki:

3 ząbki czosnku- 1 ząbek zostaw do sosu i zetrzyj go na tarce
kilka plasterków dobrej szynki lub boczku lub gotowe grzanki - pokrój w kostkę, plasterki
pierś z kurczaka pokrojona w kosteczkę
około szklanki parmezanu
1 opakowanie sałaty
około 2 kromki czerstwego chleba lub bułeczka- pokrój w średnią kostkę
sos
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka majonezu
1 żółtko
około 100 ml oliwy z oliwek

przyrządzanie:

Wszystkie warzywa, które użyjesz w tym przepisie umyj dokładnie i osusz. Sałatę bardzo dokładnie, a kiedy będzie już wystarczająco sucha porwij ja rękoma do większej miski.

Jeśli będziesz sama robić grzanki to rozgrzej na patelni oliwę, dodaj czosnek i podsmaż go chwilę. Następnie wrzuć tam kromki chleba i podsmaż je do złotego koloru.
To samo uczyń z szynką lub boczkiem, a potem z piersią z kurczaka. Wszystko ma być podsmażone na złoty kolorek.
Teraz zacznij robić sos do sałatki. Wszystkie składniki wymieszaj razem i przy końcu potraktuj je trzepaczką, dodaj swoje ulubione przyprawy- u nas sól, pieprz, rozmaryn, papryka suszona.
Na liście sałaty wrzuć wszystkie składniki, polej sosem po całości. Gotowe.