- 1 szklanka soi (namoczona przez noc)
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka soku z jabłek
- 1 i 1/4 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. Na rozgrzanej patelni teflonowej rozlać 1/4 szklanki ciasta na naleśniki (porcja potrzebna na jeden naleśnik). Opiec z obu stron. Podawać z sosami wg smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













