
Takie naleśniki jada się na śniadanie nad brzegiem Oceanu Indyjskiego
przepis z kuchni: indyjskiej
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
150 g mąki
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
2 duże jajka
300 ml mleka
30 g masła
olej do smażenia
skórka z pomarańczy
1 pomarańcza
1 banan
1 brzoskwinia
kilka łyżek płynnego miodu
przyrządzanie:
Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko zmiksować, dodać skórkę pomarańczową otrartą ze sparzonej wcześniej pomarańczy i roztopione masło. Dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Na patleni rozgrzać olej, wlewać po łyżce ciasta i smażyć ok. 8 sztuk cienkich naleśników – z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego z nich nakładać pokrojone świeże owoce, składać brzegi do środka, polać płynnym miodem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













