Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Propozycja na naleśniki zapiekane. Bardzo smaczne i sycące.

składniki:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Farsz
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 20 dag sera żółtego
  • 1,5 szkl. soku pomidorowego
  • cebula
  • 25 dag pieczarek
  • pół szkl. śmietany 18%
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie

przyrządzanie:

  • Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Odstaw na 30 minut. Smaż naleśniki z obu stron do zarumienienia.
  • Cebulę drobno posiekaj, ser zetrzyj na wiórki, pieczarki obierz i pokrój w kostkę.
  • Na rozgrzanym oleju usmaż mięso z cebulą, później dodaj pieczarki, smaż ok. 10 minut.
  • Następnie dodaj szklankę soku pomidorowego i duś 30 minut. Gdy farsz zgęstnieje, dopraw. Po około 10 minutach dodaj śmietanę (3 łyżki zostaw).
  • Naleśniki posyp serem (trochę pozostaw na posypanie wierzchu), następnie nałóż farsz, zwiń naleśniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  • możesz polać sosem pomidorowym i śmietaną albo posypać serem żółtym. Zapiekaj w piekarniku przez ok. 15 minut.