- 50 dag truskawek
- 200 ml soku malizowego
- 1,5 szklanki soku z czarnych porzeczek
- 1 szklanka soku wiśniowego
- 1 cytryna
- 2 l gazowanej wody mineralnej
Truskawki oczyścić, umyć. Większe przekroić na pół. Wymieszać sok malinowy z porzeczkowym oraz wiśniowym. Wlać do szklanego naczynia, wrzucić truskawki. Przykryć i wstawić na 4-5 godzin do lodówki. Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć. Pokroić w plasterki. Przed podaniem wlać do soku bardzo zimną wodę mineralną. Podawać z plasterkami cytryny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













