Polecam serdecznie przepis na cielęcą nerkówkę. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego!!!
Składniki:
- 2 kg nerkówki cielęcej z nerką
- 4 łyżki masła
- 1 cebula
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Z mięsa usunąć kości, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć mięso wokół nerki i obwiązać nitką.
Mięso zrumienić ze wszystkich stron na 2 łyżkach masła. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Mięso ułożyć w brytfannie, posypać cebulą, posmarować pozostałym masłem i piec 12 godzinę 30 minut w temperaturze 200st.C, polewając sosem z pieczenia. Podawać pokrojoną w plastry.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













