Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Nowa Rama Aero – jedyna puszysta margaryna na polskim rynku

Na polskim rynku pojawiła się nowość – puszysta margaryna Rama Aero o piankowej konsystencji. Maślany, lekko słony smak i niezwykła struktura trafią w gusta najbardziej wymagających smakoszy.
W odpowiedzi na stale rosnącą popularność produktów o lekkiej, piankowej formie, takich jak puszyste serki, bąbelkowe czekolady, czy napoje, firma UNILEVER wprowadziła na rynek zupełnie nową margarynę. Rama Aero jest delikatna, łatwo się rozsmarowuje, a konsystencją przypomina mus. Nowa Rama Aero to nie tylko zupełnie nowa struktura, lecz również maślany, lekko słony smak kojarzony dotychczas z masłami irlandzkimi i angielskimi.
Produkt adresowany jest do osób, które celebrują małe, codzienne przyjemności. Specjalnie dla smakoszy przygotowano stronę http://www.ramaaero.pl, na której zaprezentowano ciekawostki dotyczące efektownej dekoracji stołu, wykorzystania świeżych ziół w kuchni oraz inspiracje kulinarne, które pozwalają na przygotowanie pysznych dań w krótkim czasie.
Komunikację nowej Ramy Aero wspiera również konkurs „Posmakuj przyjemności”, w którym do wygrania są rowery miejskie oraz noże i „chmurkowe” deski do krojenia. Wystarczy zaprezentować sposób na małą przyjemność za pomocą aplikacji konkursowej. W ciągu 4 tygodni trwania konkursu jury wyłoni dwadzieścia najbardziej interesujących i inspirujących zgłoszeń. Ich autorzy otrzymają nagrody od Ramy Aero, a w każdym tygodniu zwycięzca tygodnia wygrywa wspaniały rower. Konkurs trwa od 1. do 28. października 2013 roku.
Sugerowana cena detaliczna: 5,07 PLN
Gramatura: 320g
Ciekawostki:
• Rama jest najstarszą marką margaryny na rynku. Była pierwszą produkowaną i sprzedawaną na skalę przemysłową margaryną na świecie i dała początek tej kategorii produktów na rynku.
• „A łyżka na to niemożliwe…” – to właśnie z reklamy Ramy pochodzi powiedzenie, które na dobre zadomowiło się w potocznym języku.
• Nazwa margaryna pochodzi od greckiego „margaron”, co znaczy „perła”. To skojarzenie zrodziło się w głowie wynalazcy margaryny Hipolita Mcge-Mourics’a, gdyż jego pierwsza margaryna kolorem przypominała masę perłową.
• Twórcą marki Rama był Jan Jurgens, który w 1924 roku zdecydował się na konsolidację wszystkich swoich regionalnie produkowanych margaryn pod jedną nazwą „Rahma” (niem. śmietanka). Z czasem „h” się zgubiło i w latach 30 ubiegłego stulecia Rama stała się najpopularniejszą margaryną na rynku.