Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Obiad ziemniakiem stoi!

Ziemniaki uprawiane są na całym świecie. Często uważa się je za tuczące. Jednak w rzeczywistości posiadają mało kalorii i bogate są w wit. C, błonnik, minerały oraz białko. Dobrego ziemniaka najlepiej poznać po skórce: gładka jest oznaką wysokiej jakości byliny, zaś chropowata może świadczyć o zbyt częstym nawożeniu podczas uprawy.

Kartofel, pyra, grula – ile regionów, tyle nazw tej popularnej rośliny serwowanej na każdym polskim stole. Puree, pieczony w łupinkach, czy po prostu gotowany, ziemniak jest nieodłącznym składnikiem naszej codziennej diety.

Zwykło się uważać, że częste spożywanie tej bulwy nie jest idealnym rozwiązaniem dla naszej figury, gdyż zawiera ona sporo kalorii. Nic bardziej mylnego! 100g ziemniaka gotowanego w wodzie posiada tylko 75 kcal. Kartofel jest przy tym bogaty w wit. C, błonnik, minerały oraz białko, które swoją jakością dorównuje najzdrowszemu białku świata – sojowemu.

Trudno sobie jednak wyobrazić, aby pomysłowa pani domu dzień w dzień stawiała na stół talerz parujących ziemniaków. Trudno, by zabiegany student codziennie stał z obieraczką nad kubłem. Trudno od poniedziałku do niedzieli delektować się tym samym daniem. Jeśli jednak nie wyobrażamy sobie obiadu bez ziemniaków, możemy spróbować produktów z nich wytwarzanych. Do dyspozycji mamy kluski, kopytka, placki ziemniaczane… Wybór jest naprawdę ogromny, a różnorodność dodatków, pasujących do dań z ziemniaków sprawi, że każdy posiłek będzie inny i niepowtarzalny. Jeśli jednak nie mamy czasu na przygotowanie kopytek czy spędzanie długich godzin na lepieniu klusek śląskich, albo czekanie aż drożdżowe ciasto wyrośnie na tyle, że będziemy mogli z niego uformować bułki na parze możemy sięgnąć po produkty już gotowe.

Wiele firm garmażeryjnych proponuje szeroki wybór dań obiadowych gotowych do spożycia od razu po podgrzaniu, bądź to w kuchence mikrofalowej, bądź po krótkim zagotowaniu w lekko osolonej wodzie. Jedną z nich jest firma Virtu oferująca smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu potrawy, które idealnie sprawdzą się jako przekąska między spotkaniami bądź wykładami, stanowić mogą bazę posiłku przygotowywanego dla niespodziewanych gości lub tworzyć treść codziennego, rodzinnego obiadu. Znajdują się wśród nich również dania z ziemniaków: kluski śląskie, kopytka, czy dania, które ziemniaki z powodzeniem zastąpią, jak kluski na parze. Wszystkie produkty Virtu spełniają unijne normy dotyczące kontroli produktów żywnościowych. Ponadto firma specjalizuje się w łączeniu innowacyjnych technologii produkcyjnych z tradycyjnymi, domowymi recepturami. Mamy więc gwarancję, iż obiadowe przysmaki cieszyć nas będą świeżością oraz aromatem przywodzącym na myśl babcine wyroby. Miękkie ciasto i domowy smak przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
www.virtu.com.pl