Ocet balsamiczny truskawkowy to nic innego jak ocet balsamiczny z dodatkiem truskawek, który w łatwy sposób przygotujecie w zaciszu swojej kuchni.
składniki:
- szklanka octu balsamicznego
- szklanka truskawek
- 1 łyżka miodu
przyrządzanie:
- Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić na kawałki.
- Owoce wrzucić do rondla, dodać wszystkie składniki, gotować około 10 minut, aż truskawki zmiękną.
- Następnie owoce przetrzeć przez sitko, powstały smakowy ocet balsamiczny przelać ponownie do rondla, gotować jeszcze 5 minut, aż zgęstnieje.
- Przelać do butelki i gotowe
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















