Zróbcie domowe ogórki małosolne właśnie teraz. Dlaczego? Bo właśnie teraz smakują najlepiej! Przepis, który znajdziecie poniżej, gwarantuje chrupiące i aromatyczne ogórki, które możesz jeść od razu, użyć do zupy i sałatek. Sprawdzona i szybka receptura!
składniki:
Zalewa
- 1l wody
- 1 płaska łyżka soli kamiennej
- kilka ziaren jałowca
- kilka ziaren czarnego pieprzu
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren gorczycy
- kilka liści wiśni (porzeczki) lub 1 gorzki migdał
- szeroki słoik o pojemności 1litr
- 7-12 ogórków ogrodowych (w zależności od wielkości)
- mały kawałek korzenia chrzanu
- 1 duży liść chrzanu
- 1 główka świeżego, polskiego czosnku
- duży pęczek kopru z kwiatostanami
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>