Deser, pomysł na śniadanie, słodka przekąska w ciągu dnia... Kaiserschmarrn to rodzaj austriackiego racucha z dodatkiem rodzynek. Skosztujesz?
składniki:
- 1/8 litra mleka
- 1 łyżka stołowa kwaśnej śmietany
- 4-5 jaj
- 60g cukru
- 1/8 kg mąki
- sól
- rodzynki
- masło
- cukier puder
przyrządzanie:
Sprawdź przepis na następnej stronie!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















