Puszysty omlet z czekoladową masą na wierzchu będzie atrakcyjnym i pożywnym daniem śniadaniowym
przepis z kuchni: francuskiej
czas: 15 minut
liczba porcji: 2
składniki:
4 jaja
1 łyzka mąki
1/3 szklanki mleka
4 łyzki kremu czekoladowego
1 łyżeczka cukru pudru
bita śmietana
10 rodzynek
kilka listków mięty do dekoracji
tłuszcz do smażenia
przyrządzanie:
Jajka wbić go dość wysokiego naczynia i zmiksować z mlekiem, mąką i cukrem pudrem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlać masę jajeczną. Na początku smażyć na dość dużym ogniu, potem nieco zmieniejszyć i przykryć patelnię. Raz na jakiś czas potrząsać nią, aby omlet nie przywarł. Gdy z wierzchu jest już ścięty, przełożyć na talerz i posmarować kremem czekoladowym. Udekrować bitą śmietaną, rodzynkami i mietą. Podawać natychmiast