Puszysty omlet z dodatkiem kiełbasy.

składniki:
- 3 jajka
- łyżka masła
- 150 g kiełbasy
- 50 g żółtego sera
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Pokrojoną w plastry kiełbasę podsmaż na maśle. Jajka rozbij z solą, pieprzem. Wylej je na patelnię z kiełbasą.
- Podsmaż na małym ogniu ok. 2 minuty, aż omlet się lekko zetnie.
- Wierzch posyp żółtym serem.
- Przykryj patelnie pokrywką, zmniejsz ogień i zasmażaj aż ser się rozpuści.
- Przełóż omlet na talerz.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














