Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Węgierski pogacze serowe

Węgierski pogacze serowe

Chleb zapiekany z mozzarellą

Chleb zapiekany z mozzarellą

Sałatka z marynowanych buraczków

Sałatka z marynowanych buraczków

Pikantny karczek

Pikantny karczek

Pieczone gruszki z serem ricotta

Pieczone gruszki z serem ricotta

Placuszki owsiane

Placuszki owsiane

Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym

Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym

Ptysie ziemniaczane

Ptysie ziemniaczane

Kotleciki z pieczarkami

Kotleciki z pieczarkami

Łazanki z kiełbasą

Łazanki z kiełbasą

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym

Sałatka z gyrosem

Sałatka z gyrosem

Sałatka z mango

Sałatka z mango

Sałatka z rukolą

Sałatka z rukolą

Kokosanka

Kokosanka

Torcik waniliowy

Torcik waniliowy

Orzechowa gorąca czekolada – na poprawę humoru ???

Pogoda znowu nie dopisuje, dlatego podrzucamy Wam przepis na czekoladę, która poprawia humor! Jest z dodatkiem śmietany kremówki i orzechów włoskich. 

składniki:
 

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 250 ml mleka
  • orzechy włoskie starte na tartce

przyrządzanie:

Garnek z pokruszoną czekoladą wstawić do garnka z wrzątkiem . Rozpuścić po czym powoli dodać śmietankę dobrze wymieszać. postawić na małym palniku dodać mleko zagrzać. Nalać do pucharków dosypując do każdego po 2 łyżki włoskich orzechów startych na drobno.