Lubicie wafla z kremem czekoladowym? My uwielbiamy! Dzisiaj zmieniamy nieco recepturę standardowego kremu czekoladowego i dodajemy do niego moc orzechów laskowych. Pysznie prosto, idealnie.

składniki:
- szklanka orzechów laskowych
- 2 szklanki mleka
- tabliczka czekolady o dowolnym smaku
- 3 łyżki płaskie ciemnego kakao
- łyżka miodu
przyrządzanie:
orzechy podgrzej na suchej patelni, aby skóra odeszła.
Mleko podgrzej, rozpuść w nim czekoladę i kakao. Dodaj miód.
Orzechy zmiel w młynku na bardzo drobne kawałki a najlepiej na pyłek.
Połącz wszystkie składniki razem i blenduj.
W razie konieczności dodawaj mleko, aby masa była płynniejsza.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














