To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia.
składniki:
- - kalafior świeży 250g
- - ogórek świeży 100g
- - koperek ½ pęczka
- - twaróg chudy 100g
- - jogurt naturalny 2 łyżki
- - sól, pieprz do smaku
- -Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek
przyrządzanie:
Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy