Idealne jako przystawka na imprezę, świetna przekąska w ciągu dnia. Serowe paluchy z ciasta francuskiego!
składniki:
– 2 arkusze ciasta francuskiego
– 250 g żółtego sera
– papryka słodka
– sól do smaku
– 1 roztrzepane jajko
przyrządzanie:
Jeden arkusz ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem, oprószyć połową seraa, doprawić słodką papryka i solą. Przykryć drugim arkuszem ciasta, i powtórzyć czynność.
Przygotowane ciasto pokroić na paski szerokości około 1,5 cm.
Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 220°C przez około 15 minut.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem