Pyszne pampuchy, idealne do dania głównego, lub na deser.

składniki:
- pół szklanki ciepłego mleka
- łyżka cukru
- 10 g drożdży
- 1 i pół łyżki stopionego masła
- 1 i pół szklanki mąki
- szczypta soli
przyrządzanie:
- Ciepłe mleko połącz z cukrem i drożdżami.
- Następnie dodaj mąkę, stopione masło i sól.
- Ze wszystkich składników wyrób jednolite ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
- Gdy będzie gotowe, uformuj z niego nie za duże kule i ułóż je na talerzu.
- W garnku zagotuj wodę, nałóż na jego wierzch durszlak i wrzuć kilka pampuchów tak aby się nie stykały ze sobą.
- Gotuj na parze pod przykryciem przez kilka minut do uzyskania miękkości.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














