Przepis rodem z włoskiej knajpki nad morzem. Ciepła kanapka ze szpinakiem i roztopionym serem pleśniowym. Smakuje idealnie na leniwe, sobotnie śniadanie.

składniki:
- garść świeżego szpinaku
- ser pleśniowy, najlepiej niebieski Lazur
- pół łyżki oregano
- pół ząbku czosnku
- pół łyżki oliwy z oliwek
- 1 duża ciabatta lub bagietka
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














