Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Panna Cotta z mango

Kochasz szybkie i tanie desery? Proponujemy słodką Panna Cotte z musem z mango. Panna Cotta  to rodzaj przysmaku pochodzący z północnych Włoch. Wyśmienity smak zapewni dodatek egzotycznego owocu, który jest świetnym dodatkiem do ciast i deserów.

620x413xpana-cotta-z-mango-1024x682.jpg.pagespeed.ic.Hv7nOPI_CO (1)

składniki:

Panna Cotta

250 ml śmietany 30 %

2,5 łyżeczki żelatyny

1 łyżeczka cukru waniliowego

1 i 1/2 łyżki cukru

Sos

1/2 szt mango

1 łyżka soku z cytryny

1/2 łyżeczki imbiru mielonego

przyrządzanie:

  1. Do garnka wlewamy mleko i podgrzewamy je. Odlewamy połowę mleka do innego naczynia, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.
  2. Do podgrzanego mleka dodajemy 250ml słodkiej śmietany, gotujemy około pięciu minut cały czas mieszając.
  3. Zdejmujemy garnek z ognia i powoli dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę, łyżeczkę cukruwaniliowego i półtorej łyżki cukru.
  4. Powstałą masę przelewamy do niskich, płaskich filiżanek i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki by deser dobrze stężał.
  5. Przed podaniem deseru przygotowujemy sos z mango. Pokrojone mango miksujemy w blenderze.  Dodajemy łyżkę soku z cytryny i pół łyżeczki mielonego imbiru.
  6. Wyjmujemy filiżanki z lodówki i na chwilę zanurzamy je w ciepłej wodzie by łatwiej deser wyjąć na talerzyk.
  7.  Dekorujemy sosem z mango i owocami.

 

ZOBACZ: Surówka z marchewki i jabłka