Propozycja podania nadziewanej papryki- tym razem z mięsem.

składniki: 
- 6 papryk średniej wielkości
 - 20 dag żółtego sera
 
- pół kg piersi z kurczaka
 - ryż
 - 2 ząbki z czosnku
 - 2 cebule
 - 30 dag pieczarek
 - majeranek
 - bazylia
 - pieprz
 - sól
 
przyrządzanie:
- Mięso drobno pokrój, dodaj pokrojone cebule, czosnek i inne składniki. Duś na małym ogniu około 30 minut.
 - Osobno ugotuj 25 dag ryżu i dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj.
 - Papryczki po odcięciu górnej części i po oczyszczeniu z ziaren nafaszeruj wcześniej przygotowanym farszem.
 - Ułóż je w brytfannie, posyp startym serem i zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














