Pyszna, pieczona papryka w towarzystwie mięsa mielonego i sera feta. Coś pysznego!
składniki:
szklanka ugotowanego ryżu
1 cebula
pietruszka zielona
3 ząbki czosnku
4 duże papryki
300 gr mięsa mielonego dobrej jakości
opakowanie sera feta
przyrządzanie:
Papryki umyj dokładnie, odetnij im górę tak jak na zdjęciu. Powinny mieć tak zwane kapelusiki. Wyjmij ze środka gniazdo i zabierz się za wypełnienie. A zrobisz je tak:
Pokrój cebulę, czosnek, ser feta. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Mięso mielone wyłóż na patelnię i skrop oliwą dodaj do niego warzywa i zacznij podsmażać. Kiedy będzie już delikatnie podsmażone, dodaj do tego ser feta, ryż, przyprawy jakie lubisz. Wymieszaj i farsz masz gotowy.
Teraz papryki wypełniamy farszem i na każdą nakładamy wcześniej odciętą górną część. Upiecz je w 180 stopniach ok 50 minutek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















