Pyszne nadziewane papryki- apetycznie wyglądają, wspaniale smakują

składniki:
- 2 cebule
- 2 marchewki
- por
- 2 łodygi selera naciowego
- 250 g brokułu
- 2 łyżki masła
- 400 g mielonego mięsa
- 250 ml bulionu warzywnego
- sól, pieprz
- 100 g startego żółtego sera
- 2 żółte i 2 czerwone papryki
przyrządzanie:
- Warzywa oczyścić. Cebule pokroić w kostkę, marchewki, por i seler pokroić w cienkie plastry a brokuł podzielić na różyczki.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. W garnku roztopić masło. dodać połowę cebuli i mięso, podsmażyć.
- Dodać marchew, por, i seler, gotować 3 minuty. Wlać połowę porcji bulionu, zagotować. Dodać brokuły, gotować jeszcze 3 minuty. farsz doprawić.
- Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Napełnić farszem, posypać startym serem.
- Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wlać resztę bulionu, włożyć paprykę. Dusić w piekarniku około 30 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














