Oto kolejny sprawdzony przepis na aromatyczny i pyszny sos do makaronów. Tym razem przed Państwem: pasta con piselli!
składniki: 
- 
puszka pomidorów 
- 
500g mięsa mielonego wieprzowego 
- 
2 łyżki koncentratu pomidorowego 
- 
200 g mrożonego zielonego groszku 
- 
pół małej cebuli 
- 
2 ząbki czosnku 
- 
sól 
- 
pieprz cayenne 
- 
bazylia 
- 
olej do smażenia 
- 
300g makaronu 
przyrządzanie:
1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.
2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze chwilę.
3. Na patelnię wykładamy mięso i podsmażamy na dość dużym ogniu. Dodajemy pomidory, groszek, koncentrat pomidorowy, przyprawy. Po zagotowaniu dusimy na małym ogniu około 20 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą.
4. Podajemy z makaronem ugotowanym al dente.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















