Bajecznie prosta pasta do chleba na bazie ciecierzycy z puszki i awokado. Ciekawe i zdrowe smarowidło!

składniki:
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 awokado
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sok z połówki limonki lub cytryny
przyrządzanie:
- Cieciorkę odsączyć z zalewy
- Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera, dodaj sól i zblenduj na gładką masę
- Jeśli pasta będzie za gęsta dodaj więcej oliwy
- Idealna do smarowania kanapek, jako zamiennik masła
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














