Pyszna i wyrazista w smaku pasta do kanapek z zielonej soczewicy, świeżej bazylii i prażonego słonecznika.

składniki:
-2 ząbki czosnku
-szklanka zielonej soczewicy
-2 łyżki słonecznika ziaren
-garść bazylii-olej lniany
-ulubione przyprawy
przyrządzanie:
-słonecznik upraż na suchej patelni.
-czosnek posiekaj w pojemniku. Dodaj bazylię oraz uprażony słonecznik i siekaj przez kilka minut.
-dodaj wcześniej ugotowaną soczewicę (10 minut) i olej lniany. Całość miksuj aż powstanie pasta.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














