
Niewiele potrzeba, by do świeżego pieczywa zaserwować ciekawą pastę.
czas: 10 + gotowanie jajek
liczba porcji: 2
składniki:
2 żółtka
5 dkg startego parmezanu
1 łyżka natki piteruszki
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
przyrządzanie:
Składniki wrzucić do miseczki i bardzo starannie wymieszać widelcem, tak by powstała jednorodna masa.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













